Mantra & Nada Yoga training

Ερχονται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την εμπειρία!

Mantra & Nada Yoga training
26hrs CEU

with The Bhakti Age Kirtan Group
Michalis Mahatman Saraswati & Stelios Karpathakis

20-21 Σεπτεμβρίου 2019
&
16 Νοεμβρίου 2019

Στη Hatha Yoga στοχεύουμε στο να εστιάσουμε το νου σε ένα σημείο.
Στη Nada Yoga εστιάζουμε το συναίσθημα σε ένα σημείο!

Naada σημαίνει ήχος και μας συνδέει με το βαθύτερο εαυτό μας. Η Nada Yoga, που σημαίνει ροή της ενέργειας ή ροή της συνείδησης, χρησιμοποιεί τους ήχους και είναι μια αποτελεσματική τεχνική διαλογισμού.

Αναπόσπαστο μέρος της Nada Yoga είναι τα mantra, δηλαδή δομημένοι ήχοι -αρχαία σανσκριτικά- υψηλής δόνησης. Ο ήχος mantra μεταφράζεται ως «το εργαλείο του νου». Η θεραπευτική χρήση των mantra είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μέσω των ηχητικών δονήσεων μπορούμε να επιφέρουμε δραστικές αλλαγές στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου, δηλαδή, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο.

Ο ήχος μας συνδέει με κάτι πιο πηγαίο… τη διαίσθηση.Η Nada Yoga αναπτύσσει τη διαισθητική μας νοημοσύνη, η οποία στη Yoga ονομάζεται Vijnanamaya Kosha ή αλλιώς σοφία. Το τραγούδι και η απαγγελία είναι μια ισχυρή μέθοδος ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και να συντονιστούμε με το σύμπαν, μέσα από το συναίσθημα και την «καρδιά»

Θεματολογία

Τεχνικές διαλογισμού Mantra Yoga

Απαγγελία AUM µε ποικίλους τρόπους

Bija mantra των chakras – Τρόποι απαγγελίας

Vedic and Tantrik mantras – Η επίδρασή τους και τρόποι απαγγελίας

Gayatri Mantra – Εκμάθηση και πώς επιδρά στο πρανικό σώμα.

Mahamrityunjaya – Εκμάθηση και πώς επιδρά στο πρανικό σώμα

32 names of Durga – Εκμάθηση και πώς επιδρά στο πρανικό σώμα

Κίρταν – το γιογκικό τραγούδι
Εκμάθηση της τεχνικής

Nada Yoga

Τεχνική Sargam

Brahmari pranayama

Shanmukhi mudra

Nada sanchalana -εστίασης στους εσωτερικούς ήχους / Subtle sounds Nada

Surya Namaskara µε τα Surya (ηλιακά) και τα Bija (σπερµατικά) mantra

Τεχνικές αναπνοών και φωνητική τοποθέτηση

Θεωρία
Η ερμηνεία του ΑUM σύμφωνα µε την Mandukya Upanishad και σε σχέση µε το νου.

Κατηγοριοποίηση των Vedic & Tantrik mantras

Παρουσίαση επιστημονικών ερευνών για την επίδραση του ήχου και των mantra στην βελτίωση της υγείας.

Επίδραση του ήχου στο φυσικό κόσμο

Διάρκεια:
26 ώρες: 18 ώρες θεωρία και 8 ώρες πρακτική.

Θα δοθεί sadhana (προσωπική πρακτική) για βαθύτερη κατανόηση των πρακτικων και πλούσιο υλικό σε σημειώσεις.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ισχύει ως συνεχόμενη εκπαίδευση από την Yoga Alliance.

*Για την πιστοποίηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή σε ολόκληρο τον κύκλο της εκπαίδευσης των 26 ωρών.

** Περιορισμένος Αριθμός κρατήσεων**

Κόστος : 170 ευρώ
Κράτηση θέσης με προκαταβολή μέχρι τις 14/9.
Σε περίπτωση ακύρωσης της θέσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Tηλ. Επικοινωνίας: 2316.015.937, 6907910519
Web: www.eunous.gr
Email : info@eunous.gr

Ημερομηνίες:
20-21 / 9 / 2019 (Παρ & Σαβ)
16 / 11 (Σαβ)

Διδάσκουν:
Ο Mahatman / Μιχάλης Ευαγγελίδης E-RYT 500.

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Ασκείται στην yoga από το 2003. Έχει πτυχίο φυσιοθεραπευτή (Bsc Physiotherapy – Coventry Univ). , ειναι Certified yoga therapist (C-IAYT) και yoga instructor (E-RYT 500). Έκανε ανώτερες σπουδές στην επιστήμη της γιόγκα, στο Academy of Yogic Science (Australia) και mantra yoga με τον Dr. Kausthub Desikachar. Επίσης, σπούδασε μουσική, κρουστά και παρακολούθησε σεμινάρια Ηχοθεραπείας στην Peter Hess Academy και ινδικό αρμόνιο με τον Daniel Tucker. Συμμετείχε σε μουσικά σχήματα ethnic στο εξωτερικό, όπως του Dely Robert, Klenyan Chaba, Karoy Feher κ.α. Το 2010 μαζί με τον Στέλιο Καρπαθάκη – Anandajyoti σχημάτισαν τους Bhakti Age Kirtan, ένα γιογκικό μουσικό σχήμα, προσπαθώντας να διαδώσουνε την αγάπη για το kirtan και την nada yoga (γιόκα του ήχου) . To πρώτο τους CD κυκλοφόρησε το 2015. To 2015, επίσης, δημιουργεί, παρέα με άλλους συνοδοιπόρους, το yogaradio.gr – διαδικτυακό ραδιοσταθμό με στόχο την εδραίωση του Kirtan. Ειναι ιδρυτής του Nada Yoga place και τα τελευταία χρόνια ασχολείται σε ερευνητικό επίπεδο με την θεραπευτική επίδραση των πρακτικών της yoga στην ανθρωπινή φυσιολογία.

Ο Anandajyoti / Στέλιος Καρπαθάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τραγουδιστής, μουσικός, τραγουδοποιός, δάσκαλος φωνητικής και Δάσκαλος με εκπαίδευση στο σύστημα της Satyananda Yoga. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι,θεωρία και αρμονία της μουσικής στο Αττικό Ωδείο με τον Δίωνα Αρύβα και μοντέρνο με την Μαίρη Δαλάκου. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στο Σατυαναντάσραμ Ελλάδος υπό την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Παρακολουθεί σεμινάρια: ερμηνείας και λόγου με τον Σταμάτη Κραουνάκη, υποκριτικής με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, διαλογιστικών τεχνικών (Πρατυαχάρα και Νταράνα) με τη Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Έχει εμφανιστεί σε διάφορους μουσικούς χώρους και θέατρα (Σταυρός του Νότου, ΑθηναΪς, Χυτήριο, Ηρώδειο, θέατρο της Επιδαύρου, Cosmos Stage κ.α) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες (Σταμάτη Κραουνάκη, Βασίλη Παπακων/νου, Γιάννη Κούτρα, Μαρινέλα, Κωστα Μακεδονα, Δήμητρα Παπίου, Λάκη Λαζόπουλο, κ.α). Είναι ιδρυτικό μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας Σπείρα-Σπε’ιρα του Στ. Κραουνάκη και συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις και cd (Όλοι Μαύρα κι ένα Πιάνο, Κλασσική Συνταγή) μέχρι το 2007. Εμφανίστηκε στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου “Delivery” ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι του Στ. Κραουνάκη. Ως δάσκαλος της γιόγκα εχει συνεργαστει με ποικίλους χώρους. Μαζι με τους Bhakti Age Kirtan Group οργανώνει events με sound meditation και γιόγκικη μουσική (κίρταν) και συμμετέχει σε Φεστιβάλ της Γιόγκα (Love Fest,Φεστιβάλ του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος κ.α). Πρόκειται να εκδώσει προσωπικό cd με δικά του τραγούδια, ενώ υπάρχει ήδη σε ψηφιακή μορφή μουσική με χρήση των μάντρα με τους Bhakti Age.

Κατηγορία: BLOG

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω